Nici un produs
Prețurile includ TVA
Leacuri de casă de la lume adunate“ prezintă sugestii și rețete oferite...
Monografia de faţă, rod al experienţei de o viaţă a autoarei, abordează...
Ediţia a V-a a fost integral...
Noua ediție a ghidului clinic prezintă, în formatul cunoscut, într-o manieră concisă, precisă și descriptivă, ultimele achiziții ale cercetării științifice și aplicarea lor practică în activitatea de rutină a medicilor interniști.
Rezultatul muncii unui număr impresionant de autori, majoritatea de la Iaşi, prezentul tratat încearcă să acopere toată problematica terapiei intensive pediatrice – şi, în cea mai mare măsură, reuşeşte, bazându-se pe trecutul şi prezentul şcolii de medicină româneşti ...
În actualul volum sunt prezentate alte noi probleme de medicină internă şi specialităţi interconectate cu aceasta. Dezvoltarea specialităţilor şi supraspecialităţilor în ultimele decenii a adus un plus de cunoaştere şi de eficienţă terapeutică în Medicina Internă, privită ca o specialitate de bază şi de intercorelaţie.
Apariţia psihoneurologiei, ca disciplină de graniţă între ştiinţele neurale, psihologie, ştiinţele tehnice, este rezultatul traducerii în viaţă a exigenţelor acestei orientări metodologice, respectiv a principiului interdisciplinarităţii şi al complementarităţii.
Medicina de urgență rămâne specialitatea în care clinica are încă un rol primordial, deși evaluarea multimodală este din ce în ce mai utilizată în practică. Acest fapt ar trebui însă să înlesnească actul medical și în niciun caz să nu întârzie diagnosticul și respectiv tratamentul.
Problematica abordată continuă şi întregeşte pe cea tratată în primul volum, individualzând astfel specificul obiectului de studiu al neuropsihologiei ca ştiinţă de graniţă, de esenţă şi cu finalitate interdisciplinară.
Pornind de la încadrarea hematologiei ca specialitate medicală în care se îmbină practica cu laboratorul clinic, lucrarea de față, prima dintr-o serie de 5 volume intitulată „Caiete ale laboratorului de hematologie“, aduce ultimele noutăți din cercetare în explorarea bolilor țesutului sanguin, ...
Volumul de față a apărut la inițiativa Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, din componența căreia fac parte cei mai buni specialiști în domeniu, medici experimentați, adevărați mentori pentru generația tânără de medici în devenire, care vor să transmită, ...
Cel de-al doilea volum din ciclul „Caietele laboratorului de hematologie“ se adresează, într-un limbaj cât mai simplu și clar, categoriilor medicale care doresc o inițiere în interpretarea și integrarea clinică a informațiilor oferite de rezultatele analizelor din laboratorul de citometrie.
Tratatul de boli infecțioase, sub coordonarea Prof. Dr. Emanoil Ceaușu, este conceput și finalizat de prestigioase echipe de specialiști în domeniu, din centrele universitare din țară, dar și din alte specialități în care infecțiile sunt prezente.
Multitudinea aspectelor patogenice ale bolilor reumatice inflamatorii, precum și complexitatea mecanismelor imunologice care stau la baza acestora pot fi uneori o provocare pentru medicii de specialitate, mai ales în ultimele decenii.
Ţinând cont de ritmul rapid al evoluţiei psihiatriei şi de faptul că toate manulalele şi tratatele esenţiale care constituie baza informaţiei, formării profesionale şi educaţiei continue a profesioniştilor din domeniu îşi actualizează ediţiile la intervale regulate, autorii şi-au propus acelaşi lucru pornind de la structura primului tratat de psihiatrie...