Nici un produs
Prețurile includ TVA
Noul Tratat de Obstetrică-Ginecologie apare după 10 ani de la editarea...
Medicina bazată pe dovezi este...
Cartea profesorului Dr. Corneliu Dorin Olinici, eminent morfopatolog, cu o bogată experienţă în Institutul Oncologic I. Chiricuţă din Cluj, vine în ajutorul celor care au nevoie de a fi îndrumaţi în această nouă disciplină şi în special pentru oncologi.
Prezenta lucrare îşi propune o incursiune în biologia şi patologia principalelor molecule implicate în funcţionalitatea normală şi patologică a pielii.
Această lucrare este menită să aducă în atenţia cititorilor somnul şi patologia sa, cunoscut fiind faptul că, după ultimele statistici, din cei aproximativ 7 miliarde de locuitori ai planetei, aproape un miliard nu au somn fiziologic.
Psihiatria contemporană ar trebui să ocupe un loc foarte important în activitatea medicului de familie, acesta fiind primul care ar putea să sesizeze existența tulburărilor psihice la pacienții cu care vine în contact, tulburări care, potrivit studiului unor autori, sunt foarte frecvente în practica medicală, afectând aproximativ 35% până la 42% din...
Lucrarea de faţă a izvorât din necesitatea de a pune la dispoziţia publicului medical câteva noutăţi şi tendinţe din cardiologia modernă.
Monografia sintetizează cunoştinţele acumulate în literatura de specialitate până la nivelul anului 2010, în domeniul epidemiologiei, patogeniei, diagnosticului, terapiei şi profilaxiei infecţiei cu CMV. Este redactată dintr-o perspectivă multidisciplinară şi într-un mod cât mai didactic, fiind structurată în capitole distincte, cu iconografie şi...
Volumul de faţă, la a cărui apariţie s-au alăturat cardiologi de elită din ţara noastră, îşi propune să sublinieze, prin apariţia sa, locul pe care îl ocupă lucrările de tip monografie în procesul de informare ştiinţifică şi de învăţare, dincolo de actualităţile revistelor medicale, din ce în ce mai numeroase şi mai specializate.
Lucrarea abordează cunoştinţele actuale despre limfocitopoeza, etiologia, corelaţiile histopatologice, imunohistochimice şi clinice, diagnosticul, tratamentul, monitorizarea, evoluţia şi prognosticul limfoamelor maligne non-Hodgkin la copil şi adolescent.
Cancerul bronhopulmonar – boală de o gravitate deosebită, cu un tratament, la ora actuală, puţin satisfăcător. De aceea, reîmprospătarea cunoştinţelor legate de această boală şi de terapia disponibilă este o necesitate permanentă.
Apariția lucrării “Algoritm de terapie” vine în mod firesc în continuarea “Algoritmului de diagnostic în pneumologie”, din dorința autorilor de a oferi un material informativ care să ordoneze gândirea pneumologului, odată stabilit diagnosticul, în alegerea terapiei adecvate.
Volumul reprezintă un subiect de convergență majoră în neurocardiologie, având la bază informațiile științifice actual disponibile și experiența autorilor în problematica AVC cardioembolic, afecțiune pentru care există un interes special, datorită frecvenței ridicate, ...
Lucrarea reprezintă o premieră, care deschide drumul construirii unei metodologii apte să permită specialiștilor în domeniu evaluarea resurselor reale ale pacientului, precum şi găsirea căilor de acces pentru pacient. Se remarcă prin baza ştiinţifică solidă, filtrată de experienţa profesională de excepţie ca psihiatru şi psiholog a autoarei, prin...