Reduceri! Actualități în medicina internă - Leonida Gherasim, Alexandru Oproiu (sub redacția) Mărește

Actualitati in medicina interna - Leonida Gherasim, Alexandru Oproiu (sub redactia)

În actualul volum sunt prezentate alte noi probleme de medicină internă şi specialităţi interconectate cu aceasta. Dezvoltarea specialităţilor şi supraspecialităţilor în ultimele decenii a adus un plus de cunoaştere şi de eficienţă terapeutică în Medicina Internă, privită ca o specialitate de bază şi de intercorelaţie.

Mai multe detalii

54,39 lei cu TVA

-30%

77,70 lei cu TVA

Fișa tehnică

Autor/AutoriLeonida Gherasim, Alexandru Oproiu (sub redacția)
Anul apariţiei2017
Număr pagini744
Număr figuri89
Tipul coperţiiLegată
Formatul cărţii16/70x100

Informații

Prezentare: În actualul volum sunt prezentate alte noi probleme de medicină internă şi specialităţi interconectate cu aceasta. Dezvoltarea specialităţilor şi supraspecialităţilor în ultimele decenii a adus un plus de cunoaştere şi de eficienţă terapeutică în Medicina Internă, privită ca o specialitate de bază şi de intercorelaţie. În lucrare, se găsesc teme de pneumologie, cardiologie, patologie digestivă şi hepatică, nefrologie etc. La acestea se adaugă capitole de hematologie şi patologie infecţioasă. Câteva capitole din lucrare ar părea la prima lectură prea tehnice şi hiperspecializate, ca, de exemplu, „Dispozitive cardiace la pacienţii cu infarct miocardic“ sau „Substituţia renală la pacienţii cu diabet zaharat“. Medicina modernă s-a îndreptat progresiv, în ultimele decenii, spre patologia la nivel celular şi molecular. „Fibrogeneza hepatică şi terapia antifibrotică“ sau „Tromboza în sindroamele mieloproliferative cronice“ sau alte subiecte de acest tip nu pot fi omise într-un volum de Actualităţi când patologia medicală a căpătat alte dimensiuni. Numeroase teme privind explorările actuale, mult tehnicizate, se regăsesc în câteva capitole ample din volum, ca de ex.: „Explorarea non-invazivă a leziunilor hepatice“ sau „Tehnici endoscopice actuale de diagnostic în patologia tumorală a tubului digestiv“. Aproape toate capitolele din lucrare cuprind subcapitole largi de terapie farmacologică, intervenţională, chirurgicală. Capitolele „Tratamentul endovascular al stenozei aortice strânse“ sau „Probleme actuale în diagnosticul şi tratamentul stenozelor carotidiene“ aduc informaţii şi experienţe de larg interes medical. Volumul îşi propune să aducă nu numai informaţii medicale cât mai corecte şi actuale, dar şi să promoveze interdisciplinaritatea. Capitolele de Cardio-Oncologie, Cardio-Neurologie, Boli Infecţioase (Antibiorezistenţă) etc. ilustrează, din punct de vedere „modern“, un act medical „complet“.

Cuprins: Echipa medicală. Cine este căpitanul?. Oxigenoterapia şi ventilaţia non-invazivă în tratamentul insuficienţei respiratorii acute. Noutăţi în patologia interstiţială pulmonară. Diabetul zaharat, factor de risc major coronar şi cardiovascular. Dispozitive cardiace la pacienţii cu infarct miocardic – indicaţii, limite. Insuficienţa mitrală ischemică cronică. Tratamentul endovascular al stenozei aortice strânse. Probleme mereu actuale în endocardita infecţioasă. Actualităţi în cardio-oncologie. Acidul uric şi patologia cardiovasculară. Evaluarea pacienţilor cu boală cardiovasculară pentru chirurgia noncardiacă. Fibrogeneza hepatică şi terapia antifibrogenică. Ce se întâmplă după vindecarea virusologică în hepatita cronică virală C?. Explorarea non-invazivă a leziunilor hepatice inflamatorii, fibrotice şi metabolice. De la intoleranţa la gluten la boala celiacă. Tehnici endoscopice actuale de diagnostic în patologia tumorală a tubului digestiv. Cancerul colorectal. Injuria acută a rinichiului şi substanţele de contrast iodate. Substituţia renală la pacienţii cu diabet zaharat. Actualităţi în patogenia, clinica şi tratamentul lupusului eritematos sistemic în sarcină. Tromboza în neoplasmele mieloproliferative cronice Ph1 negative. O problemă subestimată: complicaţiile tardive ale splenectomiei. Probleme actuale în diagnosticul şi tratamentul stenozelor carotidiene ateromatoase. Complicaţiile neurologice ale endocarditei infecţioase. Antibiorezistenţa bacteriană. Aspecte actuale, medicale, sociale, economice. Sindromul vestibular periferic. De la bolile genetice la bolile epigenetice.

Adresabilitate: Medici de medicină internă, generalişti, medici din alte specialităţile medicale, rezidenţi şi studenţi în medicină.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Actualitati in medicina interna - Leonida Gherasim, Alexandru Oproiu (sub redactia)

Actualitati in medicina interna - Leonida Gherasim, Alexandru Oproiu (sub redactia)

În actualul volum sunt prezentate alte noi probleme de medicină internă şi specialităţi interconectate cu aceasta. Dezvoltarea specialităţilor şi supraspecialităţilor în ultimele decenii a adus un plus de cunoaştere şi de eficienţă terapeutică în Medicina Internă, privită ca o specialitate de bază şi de intercorelaţie.