Reduceri! Bazele farmacologiei clinice - Ion Fulga Mărește

Bazele farmacologiei clinice - Ion Fulga

Astăzi, când există o tendință de creștere a numărului de studii clinice efectuate în România, importanța și utilitatea prezentei lucrări devin și mai relevante.

Mai multe detalii

37,80 lei cu TVA

-10%

42,00 lei cu TVA

Fișa tehnică

Autor/AutoriIon Fulga
Anul apariţiei2022
Număr pagini210
Număr figuri12
Tipul coperţiiBroşată
Dimensiuni16,5x23,5 cm

Informații

Prezentare: Astăzi, când există o tendință de creștere a numărului de studii clinice efectuate în România, importanța și utilitatea prezentei lucrări devin și mai relevante. De altfel, este prima carte de farmacologie clinică scrisă în limba română care abordează problematica metodologiei desfășurării studiilor clinice în domeniul medicamentului și interpretarea rezultatelor acestor studii în interesul terapeuticii. Scrisă foarte clar, inteligibil, cu o cursivitate deplină, prezintă punctul de vedere al autorului bazat, bineînțeles, pe literatura științifică de specialitate, dar și pe experiența sa personală. Întreg materialul este împărțit în 16 capitole,începând cu definiția farmacologiei clinice și dezvoltarea medicamentelor, după care fiecare capitol dezbate probleme legate de studiile clinice, prelucrarea statistică a rezultatelor și factorii de deviere a acestora, cercetarea eficacității și siguranței clinice a medicamentelor, farmacocinetica clinică și evaluarea studiilor clinice. În final, sunt prezentate trei anexe separate: Declarația universală a drepturilor omului; Declarația de la Helsinki; Ghidul privind buna practică în studiul clinic.

Cuprins: Dezvoltarea medicamentelor. Studiul clinic. Etica cercetării clinice în domeniul medicamentului. Organizarea studiilor clinice. Modelele de studii clinice. Criteriile de includere a bolnavilor în studiul clinic. Criteriile de neincludere în studiul clinic. Criteriile de excludere din studiul clinic. Parametrii utilizați în studiile clinice. Prelucrarea statistică a rezultatelor. Factorii de deviere a rezultatelor. Cercetarea eficacităţii clinice a medicamentelor. Cercetarea siguranței clinice a medicamentelor. Farmacocinetica clinică. Evaluarea studiilor clinice. Anexa 1 Declarația universală a drepturilor omului. Anexa 2 Declarația de la Helsinki. Anexa 3 Ghidul privind buna practică în studiul clinic.

Adresabilitate: Medici terapeuți din toate specialitățile, rezidenți, doctoranzi, studenți în medicină.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Bazele farmacologiei clinice - Ion Fulga

Bazele farmacologiei clinice - Ion Fulga

Astăzi, când există o tendință de creștere a numărului de studii clinice efectuate în România, importanța și utilitatea prezentei lucrări devin și mai relevante.