Nici un produs
Prețurile includ TVA
Această lucrare se adresează tuturor persoanelor interesate în însuşirea atât a noţiunilor teoretice privind nutriţia şi alimentul, cât şi în ceea ce priveşte menţinerea stării de sănătate şi a unei alimentaţii corecte.
ATENȚIE: Ultimele bucăți în stoc!
Data disponibilității:
Igiena alimentatiei - Denisa Mihele
Această lucrare se adresează tuturor persoanelor interesate în însuşirea atât a noţiunilor teoretice privind nutriţia şi alimentul, cât şi în ceea ce priveşte menţinerea stării de sănătate şi a unei alimentaţii corecte.
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Autor/Autori | Denisa Mihele |
Anul apariţiei | 2011 |
Număr pagini | 512 |
Tipul coperţii | Legată |
Formatul cărţii | 16/70x100 |
Prezentare: Această lucrare se adresează tuturor persoanelor interesate în însuşirea atât a noţiunilor teoretice privind nutriţia şi alimentul, cât şi în ceea ce priveşte menţinerea stării de sănătate şi a unei alimentaţii corecte. În prima parte a lucrării sunt prezentate acele noţiuni de bază privind asigurarea nevoilor energetice ale organismului, necesarul de trofine şi rolul acestora în organism, iar în partea a doua, modul de alimentaţie în vederea obţinerii unui regim alimentar echilibrat, precum şi sugestii pentru alcătuirea unor regimuri alimentare în cadrul diverselor maladii. Partea a treia a lucrării este dedicată prezentării compoziţiei diferitelor produse alimentare, specificând pentru fiecare grup de aliment şi valoarea sa nutritivă. În continuare sunt trecute în revistă metodele de conservare a alimentelor, adjuvanţii alimentari şi riscurile de îmbolnăvire ce pot apărea atunci când nu sunt respectate regulile de igienă.
Cuprins: Partea I: Nutriţie. Asigurarea nevoilor energetice ale organismului. Asigurarea alimentaţiei raţionale a omului sănătos. Produse alimentare ca factori de protecţie în profilaxia şi tratarea unor maladii. Partea a II-a: Dietoterapia. Nutriţia enterală şi parenterală. Partea a III-a: Compoziţia alimentelor. Chimia sanitară a apei. Carnea şi principalele produse din carne. Laptele şi produsele lactate. Ouăle. Grăsimi alimentare. Produse alimentare derivate din cereale. Produse alimentare de natură vegetală. Produse alimentare dulci. Băuturi. Conservarea alimentelor. Adjuvanţi alimentari. Toxiinfecţiile alimentare. Anexă.
Adresabilitate: Studenţi în medicină şi farmacie, specialişti în chimie alimentară, publicul larg.
Model de dieta de vara in dislipidemie
Am primit de LA medicul de familie recomandarea ptr dislipidemie. Am vazut referinte Denisa MIhele,igena alimentatiei Eu tin acest regim si este vine gandit