Preț redus! Bazele medicinei de familie. Ediţia a III-a revizuită - Adrian Restian Mărește

Bazele medicinei de familie. Ediţia a III-a revizuită - Adrian Restian

Produs nou

Lucrarea, aflată la cea de a treia ediţie, reuneşte într-un singur volum toate celelalte volume anterioare şi, ţinând cont de faptul că nu există domeniu în care să nu se fi schimbat ceva foarte important în ultimii ani, a fost integral revizuită.

Mai multe detalii

192,78 lei cu TVA

-10%

214,20 lei cu TVA

Adăugaţi la favorite

Fișa tehnică

Autor/AutoriAdrian Restian
Anul apariţiei2013
Număr pagini1898
Număr figuri135
Tipul coperţiiLegată
Formatul cărţii16/70x100

Informații

Prezentare: Lucrarea, aflată la cea de a treia ediţie, reuneşte într-un singur volum toate celelalte volume anterioare şi, ţinând cont de faptul că nu există domeniu în care să nu se fi schimbat ceva foarte important în ultimii ani, a fost integral revizuită. Prin conţinutul ei vine în ajutorul medicului de familie cu cele mai noi metode de diagnostic şi tratament, care au modificat de multe ori radical concepţiile anterioare, pentru că progresul ştiinţific nu se opreşte niciodată şi exigenţele societăţii contemporane devin din ce în ce mai mari. După ce în prima parte a lucrării au fost abordate pe larg aspectele conceptuale ale medicinei de familie, partea a doua se ocupă de asistenţa medicală a urgenţelor şi a bolilor acute, pentru ca ultima parte să prezinte principalele boli cronice, având în vedere că medicul de familie nu este numai persoana de prim contact, ci şi cel care asigură continuitatea asistenţei medicale. Aşadar, încercarea de a da o notă cât mai elevată cărţii este în concordanţă cu menirea acestui medic, ce va avea o poziţie tot mai importantă în asistenţa medicală a populaţiei şi pe care va trebui să şi-o îndeplinească la cel mai înalt nivel.

Cuprins: Particularităţile medicinei de familie. Asistenţa medicală a omului sănătos. Trecerea de la sănătate la starea de boală. Particularităţile consultanţei în MF. Particularităţile diagnosticului în MF. Particularităţile tratamentului în MF. Asistenţa medicală la domiciliu. Practica medicinii bazată pe dovezi. Asistenţa medicală a familiei. Asistenţa medicală a unei comunităţi. Managementul în MF. Asistenţa urgenţelor şi a bolilor acute. Febra. Dispneea acută. Durerea toracică acută. Palpitaţiile. Durerile abdominale acute. Durerea pelvină. Diareea acută. Durerea vertebrală. Durerile membrelor. Cefaleea. Otalgia. Ochiul roşu şi dureros. Ameţeala şi vertijul. Urgenţele hipertensive. Şocul. Hemoragiile. Convulsiile. Agitaţia psihomotorie. Starea confuzională. Atacul de panică. Pierderea conştienţei. Stopul cardiac. Asistenţa bolilor cronice în MF. Hipertensiunea arterială. Cardiopatia ischemică. Insuficienţa cardiacă. Astmul bronşic. Bronhopatia cronică obstructivă. Tuberculoza pulmonară. Boala de reflux gastro-esofagian. Gastritele şi gastropatiile. Ulcerul gastric şi duodenal. Pancreatita cronică. Colita ulceroasă. Colonul iritabil. Constipaţia. Diareea cronică. Hepatitele cronice. Hepatopatia alcoolică. Cirozele hepatice. Nefropatiile interstiţiale. Nefropatiile glomerulare. Insuficienţa renală cronică. Anemiile. Obezitatea. Sindromul metabolic. Diabetul zaharat. Dislipidemiile. Poliartrita reumatoidă. Boala artrozică. Osteoporoza. Boala Parkinson. Epilepsia. Nevrozele. Depresiile psihice. Tulburările de personalitate. Demenţele. Alcoolismul. Tulburările de menopauză. Adenomul de prostată. Sindroamele geriatrice. Îngrijirile paleative şi terminale.

Adresabilitate: Medici generalişti, medici de familie, rezidenţi, studenţi în medicină, asistentele medicilor de familie.

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Bazele medicinei de familie. Ediţia a III-a revizuită - Adrian Restian

Bazele medicinei de familie. Ediţia a III-a revizuită - Adrian Restian

Lucrarea, aflată la cea de a treia ediţie, reuneşte într-un singur volum toate celelalte volume anterioare şi, ţinând cont de faptul că nu există domeniu în care să nu se fi schimbat ceva foarte important în ultimii ani, a fost integral revizuită.